26 Kasım 2011 Cumartesi

Office 365 önümüzdeki hafta deneme sürüşüne başlıyor

Microsoft’un bulut üzerinde çalışmak üzere özel olarak geliştirdiği Office 365‘in deneme sürümü, gelecek hafta indirmeye hazır olacak. Platformun Türkiye lansmanı için tarih de belirlendi.

Microsoft Türkiye, gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla Office, Exchange, SharePoint ve Lync yazılımlarının bulut tabanlı sürümlerini içinde barındıran Office 365 ürün setinin tanıtımını gerçekleştirdi. Microsoft Türkiye Office Pazarlama Ürün Müdürü Onur Görür’ün ev sahipliğindeki toplantıda ürünle ilgili görüntüler de paylaşıldı.
Görür’ün paylaştığı bilgilere göre önümüzdeki hafta sonu İngilizce deneme sürümü indirilebilecek olan Office 365′in Türkçe sürümle birlikte Türkiye’deki resmi lansmanı 2012′nin ilk yarısında gerçekleşecek. Microsoft, Office 365 ile birlikte ilk kez bir ürünü dolar yerine TL karşılığıyla web sitesi üzerinden doğrudan satışa sunacak. Böylece bu ürünler Microsoft Türkiye tarafından doğrudan pazarlanan ilk ürünler olacak.

Platform ayrımı gözetmiyor
Office 365, bulut tabanlı bir verimlilik platformu olarak PC, akıllı telefon ve web üzerinden kesintisiz üretkenlik sunuyor. Diğer bir deyimle, bulut servisleri üzerinden sunulan bu uygulamalara ister tarayıcınızdan, ister akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden ulaşarak kullanmaya devam edebileceksiniz.
Office 365 dahilindeki ürünler daha önce dahili veri merkezlerini adresliyordu ve yerel kurulum gerektiriyordu. Office 365 ise bulut tabanlı yapısıyla kurumlara yeni bir dağıtım alternatifi sunuyor. Dileyen şirketler bu servisleri Microsoft sunucularından veya kendilerine adanmış sunuculardan kullanabilecekleri gibi, tercih ettikleri durumda eskiden olduğu gibi yerel kurulumları da tercih edebilecekler.
Office 365′in veri merkezi İrlanda’da, yedekleri Amsterdam’da bulunuyor. Bu durum saklanan verilerin gizliliği ve güvenliği açısından bir endişe yaratsa da, Microsoft yetkilileri Office 365′in yapılandırılmasında bulut servisleriyle ilgili tüm sertifikasyon ve güvenlik kurallarını yerine getirdiklerini ve Novartis, Coca-Cola gibi şirketlerin genel sunucular üzerinde bu servisleri kullanmakta bir sakınca görmediklerini belirtiyorlar.
Yönetim derdi yok, sürüm güncelleme derdi yok
Office 365′e dahil olan uygulamalar her 3 ayda bir güncellemeye tabi tutulacak. Bu noktada Microsoft, kullanıcılardan gelen geri bildirimler eşliğinde yapılacak bir önceliklendirmeyle servise yeni özellikler ekleyeceğini açıkladı. Güncelleme için kullanıcının herhangi bir işlem veya kurulum yapması gerekmeyecek.
Office 365′in tamamen bulut tabanlı bir hizmet oluşu maliyet, yönetim ve üretkenlik konularında avantaj sağlayacak. Böylece sürüm takibi, birlikte çalışabilme, bakım gibi konularda anında çözüm sunulacak.
Office 365 paketi içinde Office Professional Plus, Exchange Online, SharePoint Online ve Lync Online sürümleri bulunuyor. Bu ürünler hep birlikte veya ihtiyaca göre farklı paketler halinde satın alınabiliyor. Servisler 36 ülkede mevcut ve ana hizmet Microsoft sunucuları üzerinden sağlanıyor.
Bulut tabanlı sistemde bulut ve yerel kurulumun bir arada olduğu karma senaryolar da destekleniyor. Örneğin Outlook 365, çevrimiçi ve yerel adres defterlerini bir arada kullanabiliyor.
Yıllık kesinti toleransı en fazla 8 saat
Platformun sağladığı avantajlar genel olarak beş ana başlıkta toplanıyor: Birlikte çalışabilirliği kolaylaştırıyor, farklı cihazlardan erişim sağlıyor (ki burada en iyi deneyimin Windows Phone platformunda yaşanacağı söyleniyor), alışık olduğunuz araçlarla çalışmanızı sağlıyor, sertifikalı kurumsal güvenlik sunuyor ve BT departmanlarına daha fazla kontrol ve verimlilik sağlıyor.
Hizmet, 7/24 microsoft telefon desteğiyle birlikte gelecek. Yerinde destek hizmeti ise iş ortakları tarafından verilecek. Microsoft, Office 365 ile yüzde 99,9 hizmet kesintisizliği vaadi sunuluyor ve yıl içindeki kesinti süresi toplam 8 saati aşarsa geri ödeme yapmayı taahhüt ediyor.
Kullandıkça öde sistemine göre sunulacak olan Office 365′in Türkiye fiyatları henüz açıklanmadı, ancak fiyatların Amerika’daki fiyatlara yakın olacağı öngörülüyor.
Microsoft Türkiye yetkilileri, Türkiye’deki tüketicilerin tüketim alışkanlıklarında aylık fatura ödeme sisteminin önemli bir yeri olduğunu ve aynı mantıkla sunulan bu hizmetin kolayca kabul göreceğini düşünüyorlar.
Detaylı bilgi ve deneme sürümü için office365.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder