5 Aralık 2011 Pazartesi

IBM'den Türkiye'de kurumlar tarafından satın alınabilen ilk genel bulut hizmeti

Son dönemin popüler paradigması bulut bilişim alanında dünya lideri olan IBM'in Türkiye'de sunmaya başladığı "Smart Cloud Enterprise" uygulaması, şirketlere BT alanında yeni maliyetlendirme biçimi olan kullandığın kadar öde yaklaşımını getiriyor. Ayrıca şirketlerin aradıkları bilgi işlem altyapılarına ulaşmalarını, talep edilen kapasiteleri, esnekliği ve düşük maliyet imkânlarını yakalayabilmelerini de sağlıyor.

Bilgi işlemin, bir hizmet gibi talebe göre tahsis edilen, dağıtık ve küresel olarak erişilebilir BT kaynakları ağı içerisinde gerçekleştirildiği bulut bilişim alanında bugün dünyanın önde gelen pek çok kurumuna hizmet veren IBM, Türkiye'de de bulut bilişimi benimsetecek girişimlerine devam ediyor.


Türkiye'de son dönemde genel (public) bulut alanında yükselen bir talep olduğunu gözlemleyen IBM, geçtiğimiz günlerde, büyük çaplı bulut sağlayıcı şirketler arasında yurtdışından çalıştırılan, Türkiye'de yasal olarak kurumlara satılabilen ilk genel bulut hizmeti olan Smart Cloud Enterprise'ı müşterilerine sunmaya başladı.

IBM'in Smart Cloud Enterprise hizmetini benimseyen şirketler arasında KOBİ'ler, AR-GE şirketleri ve IBM çözüm ortakları yer alıyor. Türkiye'de bu hizmeti ilk kullanmaya başlayan şirketler arasında yer alan PlusOneMinusOne (P1M1) İş Zekası alanında GIS tabanlı çözümlerle fark yaratan bir firmadır. IBM'in Smart Cloud Enterprise hizmetini kullanarak müşterilerine çok daha güvenli ve hızlı bir sistem sunan P1M1, özellikle yurtdışı sunumlarında ve demoları paylaşırken bulutun sahip olduğu kolay ve hızlı bağlantı ve daha iyi görsel ortamından yararlanılmasını sağlıyor. Smart Cloud Enterprise hizmeti ile P1M1 farklı sektörlerde karar destek çözümleri sunan projeler üzerinde çalışıyor. P1M1'in müşterileri arasında yurtiçinde ve yurtdışında telekom, enerji, lojistik, finans, havayolu, çağrı merkezi ve sağlık alanında faaliyet gösteren şirketler bulunmaktadır.

IBM'in Türkiye'de sunmaya başladığı son bulut hizmetinden faydalanan IBM Çözüm Ortakları arasında ise 1998'den beri kurumsal bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve kurumlara danışmanlık, çözüm ve destek sunan ComPro BT şirketi yer alıyor. Bugün Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji firmasının arasında gösterilen ve müşterileri arasında telekom, finans, savunma sanayi, havacılık ve üretim gibi sektörlerin önemli firmaları bulunan ComPro, sistem entegrasyon, sanallaştırma ve konsolidasyon, bulut bilişim, sistem ve altyapı yönetimi, yönetim danışmanlığı, iş sürekliliği ve güvenlik hizmetleri sunuyor. IBM ile sürdürülen işbirliğini bir adım öteye taşımayı hedefleyen ComPro, Türkiye'de IBM'in Smart Cloud Enterprise hizmetini ihtiyaç duyan şirketlere sağlayarak önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan IBM Türk Bulut Entegre Teknoloji Hizmetleri Satış Lideri Baran Erdoğan "Yöneticileri altyapıyla ilişkili harcamaları düşürmek, verimliliği artırmak ve hizmet düzeylerini iyileştirmek için kendilerini baskı altında hissettikleri bir dönemde Bulut Bilişim bilgi ve hizmet sunma şekillerinde devrim yaratarak, son yılların popüler paradigmalarından biri haline geldi. IBM Smart Cloud Enterprise'ın sağladığı kullandığın kadar öde biçimindeki maliyetlendirme yaklaşımını, finansal yapısına ve nakit akışına uygun gören firmalar ilgi gösteriyor. Yakın dönemde Smart Cloud Enterprise hizmetimizden orta ve büyük segmentten daha birçok firmanın faydalanacağını öngörüyoruz" diye belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder