21 Ekim 2011 Cuma

Google+'ta büyük değişime hazırlanın!

Çok yakın bir zamanda karşınızda bambaşka bir Google+ bulursanız şaşırmayın...

Facebook'un karşısına daha deneyimli bir şekilde çıkan Google+, başlangıçtaki aktif kullanıcılarını zamanla kaybedince ciddi değişiklik yapmak yolunda adımlarını atmaya başlıyor. Bir kaç gün içerisinde bir çok değişikliği göreceğimiz Google+ için Web 2.0 zirvesinden edindiğimiz izlenimleri sizinle paylaşacağız.
Edindiğimiz ilk bilgiler Google+'ta olmayan Facebook'un sevilen özelliklerinin ne olduğunun araştırılması ve kullanıcıların geri bildirimlerinin değerlendirilmesi aşamasının ciddiyetle yapıldığı yönünde. Zira Google+'ın kullanıcıların azalmasının veya Facebook'un tercih edilmesinin nedenleri bulunmaya çalışılmış.
Karşımızda çıkan ilk büyük değişiklikler ise şöyle: Firmalar için Google+ sayfaları açılabilmesi, Google hizmetlerinden ve oradaki kullanıcı adlarıyla Google+'a girilebilmesi ve gerçek isim yerine rumuz kullanılabilmesi.
San Francisco'daki zirvede rakamlar da konuşulurken aslında Google+'ın beklentilerinden fazla bir talep gördüğü ama beklentiyi karşılayamadığı ortaya çıkıyor. Zira 40 milyon kullanıcı ve 3.4 milyar fotoğrafın başlangıçta yüklenmesi, iyimser beklentilerin bile ötesinde rakamlar olarak kayda geçirilmiş. "Biz aslında çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz ama doğruyu söylemek gerekirse, bu kadar yüksek bir talep biz de beklemiyorduk" diyor Google'ın sosyal projelerinin başkan yardımcısı Vic Gundotra.
Zirvede Microsoft tarafından gelen açıklamalar ve Google Apps'in kullanım oranları da konuşuldu. Vic Gundotra, Microsoft'tan gelen agresif açıklamalar karşısında şaşırdığını belirtirken, Google Apps'in yükselen grafiğinin Microsoft'u rahatsız ettiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder